PROGRAMI FLUTURUES I FËMIJËVE

A e dini si krijohet një ajsberg?

Si duket shkretëtira?

 

Si duket shkretëtira?

Shkretëtira mund të jetë e nxehtë dhe e ftohtë. Ajo është një hapësirë e madhe e mbuluar me rërë, gurë apo akull, në të cilën jeta është e pamundur sepse ka mungesë të shiut apo ka temperatura ekstreme. Për këtë arsye quhet shkretëtirë, sepse është e shkretë dhe pa gjallesa.