Showbiz

Dua Lipa – prototip i yllit

 

Këngëtarja kosovare-brita - nike, Dua Lipa, rrjedh prej një familjeje punëtorësh pedagogësh shqiptarë, të cilët e kishin frymëzuar etikën e saj të madhe në punë. Ajo ishte zhvendosur në Londër, në moshën pesëmbëdhjetëvjeçare, në kërkim të karrierës muzikore, dhe e nisi atë duke ngarkuar këngë në “Sound Cloud”. 

Pas përpjekjes së dështuar në modelim dhe një paraqitjeje të kufizuar “X-factor”, ajo do t’i binte në sy menaxherit të Lana Del Reyt, Ben Mawson, dhe do të nënshkruante kontratë me “Warner Music”. Dhe prej aty nisi ngritjen e këndshme në majat e toplistave.