Showbiz

Sam Smith u kërkon fansave të mos i referohen si mashkull, por as si femër

Sam Smith u kërkon fansave të mos i referohen si mashkull, por as si femër

Sam Smith u kërkoi të gjithë fansave që t’i përdorin përemrat "ata/atyre" kur bëhet fjalë për të, dhe jo "ai/atë" siç ka qenë deri më tani. Kjo vjen pasi që muzikanti më parë deklaroi se ai është person genderqueer, d.m.th. person me identitet "të gërshetuar" gjinor.

"Pas jetës në luftë me identitetin tim gjinor, vendosa ta pranoj veten ashtu siç jam, brenda dhe jashtë", ka shkruar ky yll i popit në Instagram.