Showbiz

Yjet me rekorde fitimesh, por po i pret stuhia ekonomike

Yjet me rekorde fitimesh, por po i pret stuhia ekonomike

Këngëtarët kanë pasur fitime rekorde deri në muajin janar kur filloi përhapja e pandemisë së koronavirusit. Anulimet e koncerteve dhe turneve kanë detyruar ata që të gjejnë mënyra të tjera të performancave, por vlerësohet se edhe ky grup do të goditet rëndë nga pandemia

Vitin e kaluar muzikantët dhe kantautorët në Mbretërinë e Bashkuar fituan shumë para, por viti 2020 po paraqet një kërcënim dhe duket të jetë jofitimprurës për ata, si pasojë e pandemisë. Paralajmërimi u bë nga “PRS for Music”, organizata që siguron që 145 mijë kantautorë, kompozitorë dhe botues në Britani që paguhen kur muzika e tyre dëgjohet në gjithë botën. Organizata mblodhi një shumë rekorde prej 810 milionë funteve vitin e kaluar, një rritje prej 8.7 për qind. Megjithatë, thuhet se kriza e shkaktuar nga COVID-19 do të rezultojë në rënie të të ardhurave në vitin 2020 dhe 2021. “Edhe pse kemi pasur një vit rekord, ne e dimë shumë mirë se jemi në periudha të paparashikueshme”, ka thënë shefi ekzekutiv, Andrea Martin. Të ardhurat nga muzika “live” dhe performancat në publik padyshim se do të goditen, jo vetëm në vitin 2020, por edhe në vitin 2021, pasi që pagesat ndërkombëtare shpesh kërkojnë shumë kohë që të realizohen deri në fund. “Po, do të ketë një rënie, por në çfarë mase, mund ta di po aq sa e dimë të gjithë ne”, ka thënë Martin.