Showbiz

Robert De Niro, gangsteri i shndërruar në aktor filmi të suksesshëm

Foto: Reuters
 

Aktori i shpërblyer me “Oscar”, Robert De Niro, gjatë karrierës së tij ka luajtur në filma të mëdhenj të Hollywoodit, si: “Taxi Driver”, “The Godfather: Part II”, “Raging Bull”, “Awakenings” dhe “The Intern”.

Robert Anthony De Niro Jr. u lind më 17 gusht të vitit 1943 në New York City. Prindërit e tij ishin artistë të respektuar nga komuniteti dhe njiheshin si çifti i artë në rrethin artistik të New Yorkut. Por pavarësisht kësaj, ata kishin përfunduar duke u ndarë në vitin 1945, me ç’rast babai i aktorit e vazhdoi karrierën e tij artistike, ndërsa e ëma, e cila përkujdesej për De Niron, u detyrua ta lërë anash artin dhe t’i bëjë dy punë në mënyrë që ta rrisë djalin e saj e vetme.