Showbiz

Helen Mirren, aktorja e vlerësuar skenike, televizive dhe kinematografike

 

Helen Mirren është një aktore e nderuar me çmime të shumta, dhe e njohur për role filmike dhe televizive në projekte të tilla, si: “Prime Suspect”, “Caligula”, “Shadowboxer”, “Elizabeth I” dhe “The Queen”.

Emri i vërtetë i aktores është Illiana Lydia Petrovna Mironova , dhe ajo u lind më 26 korrik të vitit 1945 në Chiswick të Londrës. Ajo ishte fëmija i dytë nga tre fëmijët, dhe familja jetonte një jetë të thjeshtë të klasës së mesme shoqërore. Kur aktorja ishte vetëm 9-vjeçare, babai i saj, i cili e kishte prejardhjen nga një familje aristokrate ruse, e ndërroi mbiemrin e familjes në Mirren, transmeton Koha.