Showbiz

Anthony Hopkins, karriera e suksesshme mes teatrit dhe filmit

 

Anthony Hopkins është aktor i shpërblyer me “Oscar” i njohur për role në filma të shumtë të Hollywoodit, në mesin e së cilëve janë edhe: “The Lion in Winter”, “Silence of the Lambs” dhe “The Remains of the Day”.

Philip Anthony Hopkins u lind më 31 dhjetor të vitit 1937 në Margam të Walesit. Vitet e para të jetës së tij dhe periudha e shkollimit në “Cowbridge Grammar School” ishin relativisht të zakonshme, por kur ai e takoi Rochard Burtonin, kahu i jetës së tij ndryshoi në mënyrë dramatike. I inkurajuar dhe inspiruar nga Burton, Hopkins me t’i mbushur 15 vjet u regjistrua në kolegjin “Royal Welsh College of Music and Drama”.