Showbiz

Vanessa Redgrave, një prej aktoreve më të mira të kohës sonë

 

E quajtur “aktorja më e mirë e kohës sonë”, Vanessa Redgrave shquhet për karrierën e saj në skenë dhe ekran të madh.

Aktorja e lindur në Tennessee vjen nga një familje e madhe aktorësh. Babai i saj, Sir Michael Redgrave, ishte duke performuar në skenë kur e kishte pranuar lajmin e lindjes së saj. Sir Laurence Olivier, kolegu i tij në shfaqje, në fund të saj deklaroi para publikut se “një aktore e madhe kishte ardhur në jetë”. Duke qenë më e madhja nga tre fëmijët, qysh në fëmijëri e kishte trashëguar dashurinë për artin dhe skenën. Redgrave ka studiuar në shkollën qendrore të muzikës dhe vallëzimit në Londër. Ajo, po ashtu, ka kaluar ca kohë në New York City, kah mesi i viteve ’50, ku e ka zhvilluar edhe më shumë talentin e saj për aktrim. Debutimin skenik e shënoi në vitin 1957 dhe filmin e saj të parë, “Behind the Mask”, e realizoi një vit më vonë duke aktruar krahas babait të saj. Sidoqoftë, teatri ishte fokusi i saj kryesor deri në përfundim të viteve ’60. Gjatë asaj kohe ajo kishte luajtur në disa shfaqje të realizuara nga “Royal Shakespeare Company”.