Showbiz

Vdes superheroi i “Star Wars”

Vdes superheroi i “Star Wars”
Foto: Reuters
 

Aktori David Prowse, ish-peshëngritës, ka vdekur më 28 nëntor, pas një sëmundjeje të shkurtër, ka njoftuar agjenti i tij më 29 nëntor. Prowse ka luajtur në filmat “Star Wars” (1977), “The Empire Strikes Back” (1980), dhe “Return Of The Jedi” (1983).

Aktori, që më herët ka qenë tri herë kampion britanik për ngritje të peshave, ka luajtur rolin e Vaderit në ekran, ndonëse skenari i tij është dubluar nga aktori James Earl Jones. Mark Hamill, që ka luajtur rolin e Luke Skywalkerit në filma, ka thënë se Prowse ka qenë “burrë i mirë dhe më shumë se Darth Vader”.