Showbiz

“Globi i Artë” bën historinë me tre nominime për gratë regjisore

Foto: AP/Associated Press
 

Tri regjisore gra do të garojnë për të parën herë në ceremoninë e sivjetme të “Globit të artë”, pas disa dekadash të përshkuara rrallëherë me një grua të vetme të propozuar për këtë kategori.

Gjatë gjithë historisë 78-vjeçare të ceremonisë janë nominuar vetëm pesë gra regjisore: Sofia Coppola, Jane Campion dhe Ava DuVernay, derisa Kathryn Bigelow dhe Barbra Streisand janë nominuar nga dy herë. Vetëm Streisandi kishte fituar për filmin “Yentl” më 1983.