Showbiz

Eddie Murphy mendon se e ka tejkaluar racizmin në industrinë e filmit

Eddie Murphy mendon se e ka tejkaluar racizmin në industrinë e filmit
Foto: AP/Associated Press
 

Aktori 59-vjeçar, Eddie Murphy, e ka gëzuar një karrierë jashtëzakonisht të suksesshme në Hollywood, dhe megjithëse ai e pranon që diversiteti mbetet një çështje e pazgjidhur në industrinë e filmit, ky fenomen asnjëherë nuk e ka ndaluar të luajë në ndonjë film.

“Sa i takon punës dhe karrierës sime, problemet racore nuk kanë luajtur ndonjë rol të madh. Unë kam 40 vjet që realizoj filma dhe asnjëherë nuk ka pasur rast që nuk kam arritur ta realizoj ndonjë projekt për shkak të faktit se jam afrikano-amerikan. Unë i kam tejkaluar këto probleme me racizmin. Por, kjo nuk do të thotë se e kam pasur të lehtë të arrij këtu ku jam sot në Hollywood. Unë jam një zezak i lindur në Amerikë. Pra jam afrikano-amerikan. Rritja në këtë shtet nuk është e lehtë për ne, dhe nuk ka mundësi të mos përballesh ndonjëherë me çështje që vijnë si rezultat i racizmit”.