Showbiz

Gabrielle Union e kujton një eksperiencë të rrezikshme të racizmit në Kroaci

Foto: AP/Associated Press
Foto: AP/Associated Press
 

Kur aktorja e njohur amerikane, Gabrielle Union, dhe disa miq të saj po udhëtonin për punë në Kroaci në vitin 2019, ata po kërkonin t’i përjetonin bukuritë natyrore të këtij shteti dhe po e prisnin një turizëm të vogël të pop kulturës në lokacionet atraktive të Dubrovnikut. Por, ajo që ndodhi ishte krejtësisht e kundërta dhe ishte një takim i tmerrshëm që e trondit atë edhe sot e kësaj dite.

Union e rrëfen incidentin në librin e saj të ri me kujtime, “You Got Anything Stronger?”, që tashmë është në dispozicionin e publikut. Kur ajo dhe grupi i saj i vogël i miqve hynë në atë që mendonin se ishte një bar homoseksualësh për të marrë disa pije, ata shikuan përreth dhe kuptuan se ishin të rrethuar nga fotografi dhe objekte “neo-naziste” dhe në fakt gjendeshin në një ambient të racistëve fanatik. Aktorja tregon se ishte frikësuar menjëherë për sigurinë e saj dhe të shoqërisë.