Showbiz

Beyonce, Billie Eilish e Ariana Grande në listën e ngushtë për “Oscar”

 

Akademia e Arteve dhe Shkencave i ka bërë publike listat e ngushta në dhjetë kategori të shpërblimeve “Oscar”, ceremoni kjo e cila mbahet në mars të vitit të ardhshëm. Ndër kategoritë e zbuluara ishte edhe ajo “Kënga më e mirë origjinale”.

Artistët të cilët sivjet janë një hap nominimit për çmimin “Kënga më e mirë origjinale” janë: Beyoncé për realizimin e këngës “Be Alive” e cila është kolonë zanore e filmit, “King Richard”, Jay-Z dhe Kid Cudi për këngën e tyre, “Guns Go Bang”, e cila është kolonë zanore e filmit “The Harder They Fall”, Billie Eilish dhe vëllai i saj Finneas për kolonën zanore të filmit të fundit me James Bondin, “No Time to Die”, Ariana Grande dhe Kid Cudi për bashkëpunimin me titull, “Just Look Up”, e cila është kolonë zanore e filmit “Don’t Look Up”, vëllezërit Ron dhe Russell Mael për “So May We Start?” nga filmi “Annette”, këngëtarja H.E.R. për këngën, “Automatic Woman”, e cila është kolonë zanore e filmit “Bruised”, SZA me “The Anonymous Ones” nga filmi, “Dear Even Hansen”, dhe bendi “U2” për kolonën zanore të filmit të animuar “Sing 2”, me titull “Your Song Saved My Life”.