Showbiz

Frikë nga normalizimi i urrejtjes nga yjtë antisemitë

Rritja e gjuhës antihebraike, e përhapur nga një reper me famë botërore, një yll nga NBA-ja dhe njerëz të tjerë të shquar, po ngjall frikë se figurat publike po normalizojnë urrejtjen dhe po rritin rrezikun e dhunës në një vend që tashmë po përjeton një rritje të theksuar të antisemitizmit
 

Drejtuesit e komunitetit hebraik në SHBA dhe ekspertët e ekstremizmit janë alarmuar pasi kanë parë njerëz të famshëm me adhurues të shumtë që spikasin deklarata antisemite në një mënyrë që ka qenë tabu për dekada

Washington, 4 dhjetor (AP) - Rritja e gjuhës antihebraike, e përhapur nga një reper me famë botërore, një yll nga NBA-ja dhe njerëz të tjerë të shquar, po ngjall frikë se figurat publike po normalizojnë urrejtjen dhe po rritin rrezikun e dhunës në një vend që tashmë po përjeton një rritje të theksuar të antisemitizmit.

Drejtuesit e komunitetit hebraik në SHBA dhe ekspertët e ekstremizmit janë alarmuar pasi kanë parë njerëz të famshëm me adhurues të shumtë që spikasin deklarata antisemite në një mënyrë që ka qenë tabu për dekada. Disa thanë që ajo kthehet në një kohë më të errët në Amerikë, kur njerëzit e fuqishëm pandëshkueshmërisht përhapin në mënyrë rutinore teoritë e komplotit për hebrenjtë.