Shtojca për Kulturë

Përplasjet për restaurimin e “Notre Dameit”

Përplasjet për restaurimin e “Notre Dameit”
Sipas planeve, punimet për restaurim do të përfundojnë brenda tre vjetësh
 

Dy vjet pas zjarrit shkretues në katedralen e “Notre Dame” në Paris, planet për rindërtim po përftojnë përplasje, teksa drunjtë shekullorë të ahut po priten

Pavarësisht protestave të nxitura mbi planet për restaurimin e katedrales së “Notre Dameit” në Paris, ceremonia e fundit e prerjes së druve për rindërtimin e katedrales ka qenë bukur solemne.

Për ngjarjen në fillim të marsit, ministrja e Bujqësisë, Julien Denormandie, dhe ajo e Kulturës, Roselyne Bachelot, udhëtuan për në pyllin e Bercés, 200 kilometra në jugperëndim të Parisit. Të shoqëruara nga një numër gazetarësh, ato bënë shenja në drunjtë e ahut që do të priteshin.