Shtojca për Kulturë

“Polip” midis kuptimeve dhe dyshimeve letrare

“Diskutim për dijen, artin dhe gjuhën” ka qenë paneli i dytë i cili simbolizoi ombrellën bashkuese të artit mes shkrimtarëve, krijuesve e kuratorëve përballë një numri të kufizuar të pjesëmarrësve në teatrin “Oda” mesditën e së shtunës në kuadër të Festivalit Ndërkombëtar të Letërsisë, “Polip”

Arti si krijim i dijes apo i frymëzimit momental, relacioni midis gjuhës dhe krijimit artistik, rëndësia e letërsisë dhe autorët si modele të tejkalimit të situatave të vështira në periudhën e “Cancel Culture”, kanë qenë disa nga kryetemat në ditën e dytë të edicionit të 11-të të Festivalit Ndërkombëtar të Letërsisë, “Polip”.

 

Dita e dytë e Festivalit Ndërkombëtar të letërsisë, “Polip”, ka vazhduar me panelet e diskutimit të cilat ngrenë pikëpyetjet dhe përgjigjet për kuptimet letrare, situatat e vështira dhe triumfin e autorëve.

Arti si krijim i dijes apo i frymëzimit momental, relacioni midis gjuhës dhe krijimit artistik, rëndësia e letërsisë dhe autorët si modele të tejkalimit të situatave të vështira në periudhën e “Cancel Culture”, kanë qenë disa nga kryetemat në ditën e dytë të edicionit të 11-të të Festivalit Ndërkombëtar të Letërsisë, “Polip”.

“Diskutim për dijen, artin dhe gjuhën” ka qenë paneli i dytë i cili simbolizoi ombrellën bashkuese të artit mes shkrimtarëve, krijuesve e kuratorëve përballë një numri të kufizuar të pjesëmarrësve në teatrin “Oda” mesditën e së shtunës.