Shtojca për Kulturë

Hollywoodi synon të grumbullojë 9 milionë dollarë nga shitja e rekuizitave

Rekuizitat - Hollywood
Llogaritet që X-Wing i “Star Wars” të shitet deri në një milion dollarë
 

Prej modelit të fluturakes, X-Wing të “Star Wars” te çekani i “Thor”, ato që mund të konsiderohen artefakte filmash të njohur do të nxirren në shitje në Hollywood, raporton “Reuters”. Më shumë se një mijë e 800 gjësende do të ofrohen në ankand prej 21 deri më 24 qershor, prej të cilit “Propstore”, kompani për shitjen e rekuizitave filmike edhe të programeve televizive, llogarit të grumbullojë mbi 9 milionë dollarë. Nuk është bërë e ditur se për çfarë do të dedikohen mjetet e grumbulluara.

Drejtori i “Propstore”, Brandon Alinger, i ka thënë “Reutersit” se bëhet fjalë për gjësende prej më shumë se 600 titujve të filmave dhe programesh televizive.