Shtojca për Kulturë

“Dashuria për...” natyrën e çakorduar nga njeriu

HAPU - Kulture - Festival
“Dashuria për…” me “HAPU” erdhi si rilidhje me natyrën duke e parë konkretisht cenimin e saj prej individit. Pjesa e parë qe ana shpirtërore. E dyta vjen në kontrast e që është realiteti i vrazhdët
 

“A je n’tokë t’bukës”, si moto e edicionit të tetë të festivalit të artit në hapësirë publike, “HAPU”, ka ardhur drejtpërdrejt me performancën e ditës së dytë, “Dashuria për...”. Tri pikat në fakt janë hapësira që duhet ta plotësojë vetë shoqëria. Por treshja Agnes Nokshiqi, Donika Ahmeti dhe Don Shala nuk zgjedh të japë përgjigje. Në vend të kësaj, në natyrë e inskenon panatyrshmërinë e individit që e cenon atë

Parku i Qytetit tashmë është plot gjelbërim. Nga të gjitha aromat, mbretëresha është lulja e blirit. Në këtë hapësirë, plot freski, ku shumë njerëz kishin dalë ta kalonin mbrëmjen verore, Agnes Nokshiqi, Donika Ahmeti dhe Don Shala kanë nisur performancën e tyre “Dashuria për...” nëpërmjet së cilës synojnë ndërgjegjësimin e shoqërisë për rrezikun nga ngrohja globale dhe shkatërrimit të ekosistemit.

Me një muzikë të qetë e relaksuese, e cila gjithsecilit ia kujton mrekullitë e natyrës, tre artistët po jepnin performancën e tyre, në barin e Parkut, i cili ndahet nga dy shtigjet ku kalonin jo pak qytetarë.