SOT

Ekspozita që kujton fëmijët e vrarë dhe të zhdukur në luftë

 

“Na ishte një herë që kurrë mos qoftë”. Është kjo motoja e ekspozitës, së cilës i bashkëngjitet lista me emrave e 1.024 fëmijëve të vrarë dhe 109 fëmijëve të zhdukur në luftën e fundit në Kosovë.

Historia e disa prej fëmijëve dhe gjësendet e pakta që kanë arritur të shpëtonin, për tash e dy vjet tregohen në Qendrën e Dokumentimit (QDK).