SOT

Veshje të veçanta për raste festash

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Fijet e arit dhe detajet me lule janë ato që i karakterizojnë këto veshje tashmë tradicionale. Përveç jelekëve të shkurtër e fustaneve të gjatë në listën e këtyre veshjeve, tipike janë edhe dallamat të cilat në Kosovë dallohen nga krahina në krahinë. E njëri nga vendet që ruan kulturën tradicionale është Prizreni.

Pikërisht në këtë zonë, traditën shumëvjeçare të qepjes së dallamave po e vazhdon Arjeta Krasniqi.