SOT

Struktura komplekse e pianos dhe akordimi i saj

 

Është ndër instrumentet e pakta që e mbush plot një dhomë me melodinë e saj dhe i vetmi instrument kaq kompleks për nga struktura.

Pianoja është ndër instrumentet e vjetra që zë një vend të rëndësishëm në orkestër.