SOT

“Pishina shëruese” në fshatin Banjë të Malishevës

 

Është i gjatë 50 metra dhe i thellë 2 metra. Kjo është pishina në të cilën buron banja e Malishevës, në të cilën vizitorët vijnë me shpresën se shëron sëmundje.

Banorët thonë se ajo u ndërtua në vitin 1975, duke u vënë së pari në shërbim të mullinjve, pastaj në bujqësi e tani në shëndet të qytetarëve. Rrjedha e tij është vazhdimësi e lumit Mirusha, nga i cili krijohet atraksioni i ujëvarave të Mirushës.