SOT

“Ukraina e vogël” e Kosovës

 

Ukraina prodhon më së shumti vaj luledielli në botë. Sipas të dhënave, vaji nga Ukraina eksportohet në gjithë botën. Për shkak të agresionit rus dhe pengesave që ia shkaktoi Ukrainës, çmimi i vajit dhe produkteve tjera që lidhen me të janë shtrenjtuar gjithandej. Kosova e ka një “Ukrainë të vogël”. Bëhet fjalë për Mamushën.

Një sipërfaqe e madhe e mbjellë me luledielli po i jep edhe më shumë bukuri natyrës në Mamushë.

32 nga 200 hektarët e familjes Morina këtë vit janë mbjellë me këtë lloj të veçantë të luleve.