Sport

Liqeni i Shkodrës bashkon sportistë nga gjithë rajoni

Liqeni i Shkodrës bashkon sportistë nga gjithë rajoni

Shiroka është pika e vetme turistike në pjesën shqiptare të Liqenit të përbashkët të Shkodrës i cili, për vlerat e biodiversitetit, është shpallur Zonë e Mbrojtur Ramsar.

Thuajse i braktisur pas vitit 1990, kohët e fundit Shiroka po kthehet në një prej destinacioneve më të pëlqyera të turizmit, kjo në saje të nismave të shoqatave joqeveritare, Bashkisë, Komunitetit Europian dhe Qeverisë Shqiptare. Pjesë e këtyre përpjekjeve është zhvillimi edhe këtë vit i garave “Triathlon Labeat”, një aktivitet që bashkoi sportistë nga Shqipëria, Kosova, Mali i Zi dhe Maqedonia e Veriut.