Sport

Ndryshimi i orarit të ngjeshur në Angli shihet si shpëtim për futbollistët

Ndryshimi i orarit të ngjeshur në Angli shihet si shpëtim për futbollistët

Një ekspert për parandalimin e dëmtimeve u ka bërë thirrje administratorëve të futbollit të shikojnë përsëri në kalendarin e ndeshjeve, duke insistuar se futbollistët në të gjitha nivelet duhet të trajtohen si "njerëz para sportistëve dhe sportistë para ndërmarrjeve tregtare".

Jamie Salter, një pedagog në shkencat e stërvitjes në Universitetin “York St. John”, i cili këshillon sportistët për uljen e rrezikut nga dëmtimi, beson se duhet të japë ndihmën e tij në këtë aspekt, dhe ka bërë thirrje që shefat e këtij sporti të marrin në konsideratë alternativa për orarin e ngjeshur në Angli, sidomos duke pasur parasysh për FA Cup e Carabao Cup, transmeton Koha Ditore.