Sport

Kaiserslauterni, ekipi që befasoi futbollin gjerman në edicionin 1997/98

Kaiserslauterni, ekipi që befasoi futbollin gjerman në edicionin 1997/98

Kaiserslauterni tani luan në divizionin e tretë të Gjermanisë. Por 22 vjet më parë, ky ekip u ngrit nga divizioni i dytë për ta fituar Bundesligën në tentimin e parë, duke “shtypur” edhe Bayern Muenchenin në këtë rrugë.

Nëse Otto Rehhagel shpresonte të kishte pak motivim nga marshimi i skuadrës së tij, Kaiserslautern pas edicionit të jashtëzakonshëm - 1996/97 – në të cilin fitoi titullin e Bundesligës 2 dhe u promovua në Bundesligë. Por, atij iu dha një goditje e hershme kur u publikua orari i ndeshjeve për edicionin 1997/98 në Bundesligë.