Sport

FFK-ja pret vendim të shpejtë nga MSH-ja dhe IKSHP-ja për vazhdim të sezonit

FFK-ja pret vendim të shpejtë nga MSH-ja dhe IKSHP-ja për vazhdim të sezonit

Federata e Futbollit e Kosovës (FFK) i është drejtuar edhe Ministrisë së Shëndetësisë (MSH) dhe Instituti Kombëtar të Shëndetësisë Publike me kërkesën për lejimin e vazhdimit të aktiviteteve të futbollit gjatë këtij muaji. Por, ka shtuar se vendimi për rifillimin e aktiviteteve u takon atyre – MSH-së dhe IKSHP-së. Prej këtyre dy institucioneve, FFK-ja ka kërkuar që ta shqyrtojnë edhe një herë mundësinë që futbollit t’i japin dritën e gjelbër për t’u rikthyer në aktivitete më herët sesa është planifikuar me masat e reja lehtësuese. FFK-ja, po kërkon që ekipeve t’u lejohet stërvitja në grupe që nga java e ardhshme – 10 maj, e më pas të rifillojnë edhe me gara. Më 24 maj të luhen ndeshjet gjysmëfinale të Kupës së Kosovës, kurse më 30 maj të rifillohet me ndeshjet e mbetura të këtij edicioni.

“Kjo, sipas presidentit Agim Ademi, është mundësia e vetme që garat të rifillojnë dhe të përfundojnë në afatin e paraparë nga UEFA, institucion me të cilin drejtuesit e FFK-së janë në kontakte të vazhdueshme”, thuhet në njoftimin e FFK-së, pas takimit që patën të martën me trajnerët dhe stafin mjekësor të ekipeve përfaqësuese. “Stafi mjekësor i Kombëtares gjatë ditëve të ardhshme do të jetë në kontakt të vazhdueshëm me Institutin Kombëtar të Shëndetësisë Publike, në mënyrë që të krijohet një protokoll se si të veprohet për çdo ndeshje dhe për masat që do të ndërmerren në rast të rifillimit të garave, e që më pas do t’u jepen udhëzimet e nevojshme stafeve mjekësore të klubeve”.