Sport

Një ligë e paarritshme, një e padëshiruar dhe një e synuar

Një ligë e paarritshme, një e padëshiruar dhe një e synuar

Prej vitit 2001 skuadrat më cilësorë të basketbollit në regjion garojnë në ligën e përbashkët, që tashmë njihet si Liga ABA apo si Liga e Adriatikut. Prej tri vitesh organizohet edhe niveli i dytë i kësaj lige.

Por Liga ABA vazhdon të mbetet shumë e largët për Kosovën dhe klubet e saj. Ndikimi i Serbisë në këtë ligë është shumë i madh dhe kjo e bënë të pamundur aktualisht përfshirjen e Kosovës në këtë ligë cilësore të basketbollit.