Sport

Edhe në Kosovë zyrtarizohet vendimi për pesë zëvendësime

Edhe në Kosovë zyrtarizohet vendimi për pesë zëvendësime

Edhe Federata e Futbollit të Kosovës ka zyrtarizuar vendimin për të lejuar nga pesë zëvendësime për skuadër në vazhdim të kampionatit. Vendimin e mori IFAB-i kohë më parë, me propozim të FIFA-s.

Por organizatorët e garave e kanë pasur të drejtën të vendosin nëse do të aplikojnë ndryshimin. Në futboll zakonisht lejohen tri zëvendësime të lojtarëve për skuadër në ndeshje, por për të përballuar më lehtë ndeshjet dhe ngarkesën, organi përgjegjës për rregulla ka lejuar përkohësisht pesë zëvendësime, për edicionin aktual.