Sport

Derisa sportet pritet të rifillojnë, sportistët rrezikojnë shëndetin

Derisa sportet pritet të rifillojnë, sportistët rrezikojnë shëndetin

Kathleen Baker, 23-vjeçare, medaliste e artë olimpike në not, filloi të mbajë maskën në aeroplan shumë kohë para përhapjes së koronavirusit, për të shmangur sëmundjet kontraktuese që për të veçanërisht janë të rënda, për shkak se vuan nga sëmundja e Crohnit, që shkakton inflamacion në sistemin e tretjes.

Jordan Morris, 25-vjeçar, futbollist i Seattle Sounders dhe i Përfaqësueses së SHBA-ve, mban monitorues të sheqerit në gjak në dorën e tij – madje edhe në fushë – për ta përcjellë gjendjen pasi vuan nga Tipi 1 i diabetit.