Sport

Mbylljet e palestrave detyrojnë kampionët kenianë të sportit të stërviten nëpër rrugë

Mbylljet e palestrave detyrojnë kampionët kenianë të sportit të stërviten nëpër rrugë
Foto: Reuters

Kampioni i Kenisë në taekëondo, Vincent Ochieng, zakonisht stërvitet në salle të sportit në shkolla në Kisumu, por tash po ushtron me qindra tjerë anash rrugëve në qytetin në perëndim të vendit.

Qeveria ka mbyllur komplekset sportive në mars si masë për të parandaluar përhapjen e koronavirusit të ri, duke lënë sportistët si Ochiengun, që po shikonte para për të përfaqësuar Keninë në Botërorin e taekëondos në Kinë në tetor, pa vend për të stërvitur.

“Ne po planifikojmë të përfaqësojmë shtetin në tetor në Kupën e Botës në Kinë, por për fat të keq doli ky COVID-19 dhe nuk e dimë se kur do të përfundojë. Shpresojmë që të përfundojë para turneut”, ka thënë Ochieng, ndërsa stërvitet përkrah sportistëve tjerë.