Sport

Ligat rajonale në modë, ideohet një tjetër me Bullgarinë, Maqedoninë e Veriut, Serbinë e Greqinë

Ligat rajonale në modë, ideohet një tjetër me Bullgarinë, Maqedoninë e Veriut, Serbinë e Greqinë

Federatat e Basketbollit të Kosovës dhe të Shqipërisë kanë nisur punën për krijimin e një lige të përbashkët, ku synohet të përfshihen edhe skuadra nga Maqedonia e Veriut.

Kështu në rajon do të formohej edhe një ligë rajonale e basketbollit. Dy të tilla ekzistojnë tashmë, Liga ABA me skuadrat më të mira nga Sllovenia, Kroacia, Bosnjë-Hercegovina, Mali i Zi e Serbia si dhe me skuadra edhe nga Maqedonia e Veriut në kategorinë e dytë. Ekziston edhe Liga Ballkanike në të cilën së fundi luajtën skuadra nga Kosova, Shqipëria, Bullgaria e Mali i Zi.