Sport

FFK-ja frikësohet se mund të pezullohen garat

 

Rritja e numrit të personave të infektuar me koronavirus gjatë ditëve fundit në Kosovë dhe mosrespektimi i udhëzimeve nga disa klube të Superligës kanë bërë që në Federatën e Futbollit të Kosovës (FFK) të frikësohen për pezullim të garave elitare të futbollit. Është sekretari i FFK-së, Eroll Salihu, ai që ka thënë se klubet janë liruar më shumë se që duhet në këtë kohë pandemie. Kështu që, Salihu është drejtuar me një kërkesë në adresë të klubeve që t’u përmbahen udhëzimeve të Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike të Kosovës (IKSHPK) dhe t’i marrin masat që asnjë person jashtë listës të mos futet në stadiume e po ashtu edhe futbollistët ta ndalojnë festimin e golave me përqafim. Në fakt, kjo vërejtje u tërhiqet klubeve, pasi në disa stadiume është parë numër më i madh i personave në tribuna e po ashtu pas shënimit të golave, festa nuk është bërë si në fillim me bërryla, por me përqafim.

“Jemi mbledhur me komisionin për të diskutuar çështjen e masave parandaluese për koronavirus, pasi mendojmë se klubet janë liruar paksa si shumë. Ne nuk do të lejojmë që situata të përshkallëzojë për shkak se rastet e fundit janë një shenjë alarmuese jo vetëm për ne si federatë, por për të gjithë. Nuk duhet të tejkalohet numri i personave që duhet të jenë brenda stadiumit dhe tash e tutje, për çdo person më shumë klubi e merr vetë përgjegjësinë”, ka insistuar Salihu. “Gjithashtu edhe lojtarët duhet të ndalojnë përqafimet pas golit të shënuar, nuk ka nevojë të festohet në atë mënyrë për shkak të situatës, sepse ekziston frika se sërish mund të pezullohen garat për shkak të rritjes së numrit të rasteve”.