Sport

Pandemia mund t’i anulojë “Maratonën e Prishtinës” dhe garën “Tour de Kosova”

Pandemia mund t’i anulojë “Maratonën e Prishtinës” dhe garën “Tour de Kosova”
Foto: Driton Paçarada / KOHA

Në muajin shtator të këtij viti janë planifikuar të mbahen dy gara: “Maratona 2020” në atletikë dhe gara e çiklizmit “Tour de Kosova”. Por dy ngjarjet më të mëdha në vend në këto dy sporte mund të anulohen këtë vit, nëse do të ketë numër të madh të personave të infektuar me koronavirus në vend, që të enjten e ka kaluar shifrën 3000.

Qeveria e vendit të mërkurën ka marrë vendim që për afat të pacaktuar të mos lejojë tubime publike me më shumë se 50 persona. Nga zyrtarët e federatave të të dyja sporteve është vlerësuar se anulimi i mundshëm do t’u shkaktonte dëm të madh sportistëve, por edhe shtetit të Kosovës. Edhe në Komitetin Olimpik të Kosovës (KOK) thonë se shëndeti i sportistëve do të jetë në rend të parë. Sekretari i përgjithshëm i Federatës Atletike të Kosovës (FAK), Abdurrahman Shkodra, nuk ka përjashtuar mundësinë e anulimit të maratonës. Por ai insiston se përgatitjet janë bërë qysh muaj më herët, raporton KOHA.