Sport

Human foosball: forma e re e futbollit e zhvilluar për pandeminë

Human foosball: forma e re e futbollit e zhvilluar për pandeminë
Foto: AP

Argjentinasit e vuajtur për futbollin më në fund kanë gjetur një mënyrë për të luajtur sportin e tyre të dashur, duke e mbajtur distancimin social. Për këtë lojë të futbollit, që e kanë shpikur së fundi argjentinasit, rregullat kanë ndryshuar paksa për shkak se vrapimi me top përgjatë tërë fushës duke dribluar kundërshtarët sikurse në kohën e legjendës Diego Armando Maradona, është plotësisht i pamundur, shkruan "AP".

Sistemi i lojës, i projektuar enkas për këtë kohë pandemie, është quajtur “metegol humano” ose “foosball human”. Ky lloj sistemi i përfshin ndarjen e fushës me shkumës të bardhë në 12 drejtkëndësha dhe kufizimin e secilit lojtar në një hapësirë ​​të përcaktuar. Topi mund të kalohet nëpër drejtkëndësha, dhe lojtarët mund të driblojnë vetëm brenda zonave të tyre. Loja e modifikuar thekson kalimin dhe gjuajtjen gjatë vrapimit dhe driblimit, por vetëm në zonën e atij lojtari që e ka topin. Dhe, sigurisht që nuk ka ndërhyrje të ashpra.