Sport

Rrugëtimi i Richardsit nga Dallasi në Munich

Rrugëtimi i Richardsit nga Dallasi në Munich

Rregullat vazhdonin të ndryshonin edhe pse ato nuk kishin shumë kuptim. Mirëpo, kjo nuk kishte rëndësi për Chris Richardsin, i cili vazhdonte të gjende mënyra për të fituar. Ishte një seancë stërvitore e ekipit të të rinjve të FC Dallasit në vitin 2018, dhe trajnerët kishin projektuar një lojë ekipore të njëanshme, e cila përdorte një top tenisi dhe kishte kufizime të çuditshme rreth mënyrës se si dhe kur mund të kalohej lojtari dhe shënohej goli. Të rinjve u kërkohej që topin e tenisit nga dora e majtë ta bartnin në të djathtën përpara se t’u lejohej kalimi i kundërshtarit. Përderisa shumica e të rinjve ishin hutuar me këto rregulla, Richardsi që se shpejti do të firmoste kontratë me Bayernin, u bë i gjallë.

“Chrisi shpejt kuptoi se si të përfitonte nga rregullat dhe po stërviste shokët e tij të skuadrës se si të fitonin”, kujton Chris Hayden, drejtori i akademisë së Dallasit. “Ekipi i tij fitoi me lehtësi. Dhe, aty kuptuam se ai është në gjendje të përfitojë nga situata dhe mund të ketë karrierë në futboll”.