Sport

Të veçantat e lojërave olimpike “Seul 1988”

Të veçantat e lojërave olimpike “Seul 1988”
Foto: AP

Lojërat Olimpike përfundimtare të periudhës së Luftës së Ftohtë u zhvilluan në atë që mbetet si ngecje e kufirit të fundit 32 vjet më vonë. Ngjarjet dyjavëshe, gjatë verës së nxehtë të vitit 1988, patën ndikim edhe më shumë se vetë sporti dhe ndikuan në krijimin e Koresë së Jugut, në shtetin që është sot, shkruan AP. 

Pas dekadave të rindërtimit pas luftës dhe ngecjet kundër diktaturave ushtarake, Koreja e Jugut i pa lojërat si një festë internacionale.