Sport

Ilir Zeneli po bën emër si trajner në Finlandë

Ilir Zeneli po bën emër si trajner në Finlandë

Ilir Zeneli pranon se karriera e tij si futbollist “lë për të dëshiruar”. Thotë se ka qenë një mesfushor i ngadalshëm dhe pa ndonjë aftësi të madhe. I ka varur në gozhdë këpucët e futbollit ende pa e nisur mirë karrierën.

Por, ndryshe thotë për karrierën si trajner, të nisur në vitin 2007 në Finlandë. Zeneli është ndër trajnerët e paktë shqiptarë që drejton një skuadër që garon në ndonjë ligë elitare, nëse jo i vetmi në vendet evropiane me futboll të zhvilluar. Ai drejton Lahtin, që aktualisht është në vendin e shtatë në kampionatin e Finlandës.