Sport

15 vjet pas meçit historik, Luan Krasniqi vlerëson se ishte fitues moral

15 vjet pas meçit historik, Luan Krasniqi vlerëson se ishte fitues moral

Arena e stërmbushur me shikues. Atmosferë impozante në një moment të rëndësishëm për boksin shqiptar dhe atë gjerman. Një duel madhështor, por që megjithatë nuk përfundoi mirë për tifozët gjermanë e shqiptarë.

15 vjet më parë, saktësisht më 28 shtator të vitit 2005, Luan Krasniqi boksoi në Gjermani për titull të botës në kategorinë e rëndë të boksit profesionist. Përballë e kishte kampionin, amerikanin Lamon Brewster. Brewster mbrojti titullin në versionin WBO, por me shumë, shumë, vështirësi. Krasniqi ishte para me pikë, sipas vlerësimit të gjyqtarëve, në momentin kur u ndërpre meçi. Brewster rrëzoi një herë Krasniqin në raundin e tetë e një herë në raundin e nëntë. Dhe pak para fundit të raundit të nëntë, gjyqtari në ring e ndërpreu meçin.