Sport

Rizo Shurdha, ulqinaku i fundit afro-shqiptar

Rizo Shurdha, ulqinaku i fundit afro-shqiptar

Martesa mes një ulqinakeje dhe një afrikani të ardhur në Ulqin kishte bërë që ata të sjellin në jetë Rizo Shurdhën.

Ai kishte lindur më 12 janar 1922 dhe i përkiste komunitetit afro-shqiptar në Ulqin, atëherë pjesë e Mbretërisë së Jugosllavisë. Skllavët afrikanë ishin sjellë nga kapitenët e flotës së Ulqinit në shekullin e 18-të, teksa një shekull më pas ata fituan lirinë e tyre dhe filluan të integrohen në bashkësinë lokale.