Sport

Marivaldo dhe 64 kilometrat e pasionit për futbollin

Marivaldo dhe 64 kilometrat e pasionit për futbollin
 

Kur përfshihet dashuria, pothuajse gjithçka është e mundur. Këtë e demonstron më së miri braziliani Marivaldo Francisco da Silva, dashuria e të cilit është më e madhe se e çdo tifozi të futbollit për ekipin e zemrës. Në fakt, Silva vetëm mund ta përshkruajë gjatësinë e dashurisë për klubin e tij, Sport Club do Recife, për të dëshmuar që dallon prej të tjerëve. Ashtu si çdo tifoz i flakët, Marivaldo kurrë nuk mungon në ndeshjet e skuadrës të cilën e përkrah që nga fëmijëria. “Pengesa” e vetme ndërmjet tij dhe klubit është rruga e gjatë prej 64 kilometrave që e ndan qytetin ku ai jeton, Pomobos, me stadiumin “Ilha do Retiro”, ku Recife i luan ndeshjet si vendëse. Zgjidhja e Marivaldos për të shkuar në stadium është duke ecur, ndonëse ky udhëtim zgjat pothuajse 12 orë.

“Është një zgjedhje personale. Më pëlqen dhe ndihem mirë. Shumë njerëz gabimisht mendojnë se këtë ecje e bëj për shkak të një premtimi apo diçka të tillë, por nuk është kështu. Unë e bëj këtë natyrshëm. Unë largohem nga shtëpia në mëngjes dhe në stadium arrij natën”, ka thënë Marivaldo.