Sport

Qitësi Ibrahimi po synon të godasë në shenjë për “Tokio 2020”

Qitësi Ibrahimi po synon të godasë në shenjë për “Tokio 2020”
 

Urata Rama nuk arriti ndonjë sukses në debutimin e Kosovës në Lojërat Olimpike, ato “Rio 2016”. Por shenjëtarja nga qyteti i vogël i Kosovës, Vitia, u bë e para që përfaqësoi sportin e shenjëtarisë në ngjarjen më të madhe sportive.

Vitia mund t’ia japë Kosovës edhe një garues për Lojërat Olimpike që mbahen në Tokio gjatë verës së këtij viti. Bëhet fjalë për shenjëtarin 33-vjeçar, Drilon Ibrahimi. Ibrahimi është qitësi me rezultatin më të mirë në pushkë ajrore. Ai së fundi është duke u stërvitur në poligonin e qitjes në Pallatin e Rinisë dhe Sporteve në Prishtinë. Poligoni i qitjes nuk i mungon edhe në Viti, por thekson se në Prishtinë është i nivelit evropian dhe se ia mundëson të rritë efikasitetin.