Sport

Në Spanjë ka zëra që të shmangen ndeshjet me Kosovën

Në Spanjë ka zëra që të shmangen ndeshjet me Kosovën

Prishtinë, 7 shkurt – Kosova më 31 mars takohet me Spanjën në Sevilla. Ndeshja u takon eliminatoreve për Botërorin e futbollit “Katari 2022”. Spanja vlerësohet favorite e madhe në fushën e blertë, ndërsa sfida ka edhe anën politike.

 

Prishtinë, 7 shkurt – Kosova më 31 mars takohet me Spanjën në Sevilla. Ndeshja u takon eliminatoreve për Botërorin e futbollit “Katari 2022”. Spanja vlerësohet favorite e madhe në fushën e blertë, ndërsa sfida ka edhe anën politike.

Spanja nuk njeh shtetin e Kosovës dhe pasaportat e saj, kurse fillimisht ka pasur dilema nëse ndeshja do të luhet në territorin e Spanjës. Por, Federata e Futbollit të Spanjës, pas takimeve me struktura shtetërore, vendosi që ndeshja të luhet në Sevilla, ndërkohë që ishte shqyrtuar edhe mundësia e zhvillimit të ndeshjes në terren neutral.