Sport

FBK-ja kalon ngërçin duke arritur marrëveshje me dy transmetues, edhe me atë që ia kishte shkëputur kontratën fillimisht

FBK-ja kalon ngërçin duke arritur marrëveshje me dy transmetues, edhe me atë që ia kishte shkëputur kontratën fillimisht

Prishtinë, 26 shkurt – Me fjalën “ekskluzive” e ka nisur Federata e Basketbollit të Kosovës (FBK) një njoftim të lëshuar të premten. Përmes tij është dhënë informata lidhur me situatën e re të krijuar për transmetimin televiziv të ndeshjeve të Superligës. Në njoftim nuk janë dhënë fare detaje për zhvillimet që sollën situatën e re. Zhvillime që, ndër të tjera, bënë që dy ndeshje të javës së 20-të të planifikuara për të enjten, të mos zhvilloheshin dhe të shtyheshin për më vonë.

 

Pa dhënë detaje për situatën e pazakontë, FBK-ja ka njoftuar të premten se tash e tutje ndeshjet e Superligës do të transmetohen nga dy platforma televizive. Rastet e hapura gjyqësore do të pushojnë dhe ndeshjet do të vazhdojnë menjëherë të shtunën. Dy ndeshje të enjten u shtynë për shkak se nga dy ekipe televizive ishin në palestra. Një rast i humbur në gjykatë mund ta ketë detyruar FBK-në që të merret vesh me dy platformat. Pra, edhe me atë që në FBK kishin vlerësuar se nuk i ishte përmbajtur kontratës. Detaje për situatën që solli anulimin e ndeshjeve nuk janë dhënë

Prishtinë, 26 shkurt – Me fjalën “ekskluzive” e ka nisur Federata e Basketbollit të Kosovës (FBK) një njoftim të lëshuar të premten. Përmes tij është dhënë informata lidhur me situatën e re të krijuar për transmetimin televiziv të ndeshjeve të Superligës. Në njoftim nuk janë dhënë fare detaje për zhvillimet që sollën situatën e re. Zhvillime që, ndër të tjera, bënë që dy ndeshje të javës së 20-të të planifikuara për të enjten, të mos zhvilloheshin dhe të shtyheshin për më vonë.

FBK-ja ka gjetur një kompromis me dy transmetuesit, duke vendosur për një praktikë që nuk është e shpeshtë. Ndeshjet e basketbollit do të transmetohen nga dy platforma televizive. Kur klubet e kishin të drejtën të shisnin të drejtat televizive, ndeshjet transmetoheshin në disa televizione. Por kur shitja e të drejtave bëhet përmes Federatës, atëherë është praktikë që të transmetohen në një televizion apo platformë.