Sport

Sezoni i futbollit që zgjat vetëm shtatë ditë

Sezoni i futbollit që zgjat vetëm shtatë ditë
 

Londër, 4 mars (The Sun) – Konsiderohet si një prej garave më të çuditshme të futbollit në botë.

Për çdo vit, që nga viti 1971, futbollistët më të mirë të Grenlandës bashkohen për të luajtur në ligën “Gronlandsbanken Final 6”, që zgjat vetëm një javë. Është gara më e shkurtër në botë e cila zhvillohet në Rrethin Arktik. Ndeshjet zhvillohen në një ishull vullkanik, ku ajsbergët janë të dukshëm në distancë dhe balenat mund të shihen duke dalë për ajër nga ujërat. Në mënyrë të pabesueshme, 10 për qind e popullsisë së Grenlandës merr pjesë në këtë ligë.