Sport

Serbët formojnë seleksion të “Kosovës e Metohisë” për fëmijë, planifikojnë edhe për seniorë

Foto: RadioKontaktplus
 

Përzgjedhje të futbollistëve të rinj nga territori i Kosovës të martën kanë luajtur dy ndeshje miqësore në Kralevë të Serbisë. Nuk bëhet fjalë për përzgjedhje të Federatës së Futbollit të Kosovës, por përzgjedhje, përkatësisht ekipe me futbollistë të përzgjedhur, të ashtuquajturës “Federatë e Futbollit të Kosovës dhe Metohisë”.

Kjo e ashtuquajtur federatë është pjesë e Federatës së Futbollit të Serbisë. Dhe organizon garat e Federatës së Futbollit të Serbisë në territorin e Kosovës. Kjo vlerësohet shkelje e rëndë, por që deri më tani nuk është ndaluar.