Sport

Java e Evropianit për sportistët më të suksesshëm në vend

Java e Evropianit për sportistët më të suksesshëm në vend

Prishtinë, 11 prill – Pas një përvoje të pazakontë në edicionin e kaluar, xhudistët kosovarë kthehen në ngjarjen kryesore kontinentale me synime të qarta – për të konfirmuar nivelin, për të fituar medalje dhe për të dëshmuar se janë në rrugë të duhur për ngjarjen më të madhe sportive.

 

Evropiani i vitit të kaluar nuk ishte i zakontë për xhudistët kosovarë. Për shkak të koronavirusit morën pjesë vetëm tri garuese, që megjithatë sollën dy medalje. Këtë herë marrin pjesë gjashtë xhudistë, dhe prapë synohen medalje. Trajneri Driton Kuka pranon se fitimi i medaljeve në Evropian është gjithmonë sfidë. Në vitin olimpik sigurimi i medaljeve në ngjarje të mëdha bëhet edhe më i vështirë

Prishtinë, 11 prill – Pas një përvoje të pazakontë në edicionin e kaluar, xhudistët kosovarë kthehen në ngjarjen kryesore kontinentale me synime të qarta – për të konfirmuar nivelin, për të fituar medalje dhe për të dëshmuar se janë në rrugë të duhur për ngjarjen më të madhe sportive.

Kampionati Evropian i vitit 2021 në xhudo mbahet në Lisbonë të Portugalisë prej 16 deri më 18 prill. Do të garojnë 378 xhudistë nga 45 shtete evropiane. Në mesin e tyre do të jenë edhe gjashtë xhudistë nga Kosova. Distria Krasniqi, Loriana Kuka, Nora Gjakova e Akil Gjakova janë pretendues për medalje. Laura Fazliu e Flaka Loxha do të kërkojnë suksesin e parë të madh në nivel senioresh.