Sport

Vuajtjet e futbollistit shqiptar nga sëmundja e “panjohur”

Vuajtjet e futbollistit shqiptar nga sëmundja e “panjohur”
 

Mendonin se ai ishte i çmendur, por në fakt asnjëri nuk mund ta gjente sëmundjen e vërtetë. Ersid Pllumbaj duhej t’i luftonte paragjykimet dhe sindromin “Dunbar”. Sot, në moshën 31-vjeçare, ai është një hap larg që të shikojë dritën sërish. Dhe po ashtu edhe fushën të cilën e do shumë

Ersid Pllumbaj, sulmuesi shqiptar i lindur në vitin 1989, e kishte përfunduar stërvitjen me skuadrën e tij. Ditën tjetër ishte ndeshja e Kupës së Italisë me Creman, skuadrën nga Serie D, ku ai vetëm sa kishte arritur me kërkesë të madhe nga trajneri Alessio Tachinardi.

Ersidi qëndronte i ulur në tavolinë, por gjatë kohës së drekës ai fillon të ndiente dhembje në krahun e majtë. Një ndjenjë shumë e çuditshme, të njëjtën e kishte ndier disa ditë më herët gjatë një ndeshjeje miqësore, kur zemra e tij pas një gjuajtjeje filloi të rrihte shumë më ngadalë se që duhej.