Sport

Lance Armstrongu po akuzohet se mashtroi edhe me “doping teknologjik”

Lance Armstrongu po akuzohet se mashtroi edhe me “doping teknologjik”
 

Lista e akuzave ndaj Lance Armstrongut po rritet gjithnjë e më shumë. Së fundi është vënë edhe njëherë në dyshim serioz integriteti i tij sportiv. Ish-çiklisti po akuzohet se përdori një motor të improvizuar në biçikletën e tij gjatë garës më të rëndësishme të çiklizmit, “Tour de France”.

Ky mashtrim për të cilin po akuzohet Armstrong, ndryshe njihet si “doping teknologjik” në botën e çiklizmit. Duke pasur parasysh se Armstrong tashmë ka një histori të errët me përdorimin e dopingut për çka edhe është dënuar, kjo akuzë ka rënduar edhe më shumë reputacionin e amerikanit. Në fakt, Armstrongut i janë marrë të gjithë titujt e fituar në “Tour de France” për shkak se kishte pranuar përdorimin e dopingut gjatë karrierës së jashtëzakonshme në këtë sport. Ai kishte përdorur substanca të ndaluara mes viteve 1998 dhe 2005, përpara se në vitin 2012 të pranonte akuzat dhe t’i merreshin të gjithë shtatë titujt e fituar në “Tour de France”.