Sport

Medaljet e xhudistëve e vendosin Kosovën në piedestalin evropian

Medaljet e xhudistëve e vendosin Kosovën në piedestalin evropian

Me 14 xhudistë u paraqit Turqia në Evropianin që të dielën përfundoi në Lisbonë të Portugalisë. Edhe më shumë kishte Franca – gjithsej 18 xhudistë. 14 i kishte edhe Gjeorgjia, 13 Holanda, 18 Rusia e 17 Italia.

 

Me dy të arta e një të bronztë, Kosova është më e suksesshmja në Evropianin e xhudos për seniorë. Kosova kishte ekip dukshëm më të vogël se vendet e tjera, por niveli i xhudistëve të Driton Kukës është superior. Tani fokusi kthehet te Botërori dhe Lojërat Olimpike. Synimi mbetet i njëjtë – të fitohen medalje për Kosovën

Me 14 xhudistë u paraqit Turqia në Evropianin që të dielën përfundoi në Lisbonë të Portugalisë. Edhe më shumë kishte Franca – gjithsej 18 xhudistë. 14 i kishte edhe Gjeorgjia, 13 Holanda, 18 Rusia e 17 Italia.

Të gjitha këto vende kanë numër shumë të madh të xhudistëve. Kanë edhe traditë në këtë sport. Por e kanë edhe një të përbashkët – në Evropianin në Lisbonë mbetën prapa Kosovës.